8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (2023)

Raskausviikolla 8 olet noin kaksi kuukautta raskaana. Vauvasi kasvaa ja vatsassasi tapahtuu paljon. Tällä viikolla he saavat jopa silmiensä värin!

Tässä on kaikki mitä voit odottaa oireista kehosi ja vauvan muutoksiin kahdeksannen raskausviikon aikana.

Kuinka suuri vauvani on kahdeksannella raskausviikolla?

KätilöKate Bennettsanoo: "Kahdeksalla viikolla vauvasi on noin 1,6 cm pitkä päästä alaspäin - vadelman kokoinen - ja painaa noin 1 g."

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (1)

Sinulla on oireet 8 raskausviikolla

Kate sanoo, että noin 8 raskausviikolla saatat alkaa huomataraskauden ensimmäiset oireet.

"Hormonihuippujen takia rinnat voivat kokea kipeitä, turvotusta vatsaan ja väsymystä, mikä voi viedä sinut tunnevuoristoratkelle ja aiheuttaa ahdistusta. Yleensä tätä pahentaa se, että et halua. kertoa vielä kenellekään raskaudestasi", Kate sanoo. "Saatat kokea kohdun kouristelua, joka on täysin normaalia, vatsasi nivelsiteet venyvät kohtusi laajentuessa valmiina töyryäsi varten.

Lue lisää:Kuinka lievittää pyöreän nivelsiteen kipua raskauden aikana

"Noin 50 prosenttia naisista kokeeummetus raskaus, runsaan veden juominen ja kuitupitoisten ruokien, kuten hedelmien ja vihannesten, syöminen voi auttaa."

8 viikon raskauden oireet:

Oireet 8 viikon kohdalla

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (2)1/6

1) Aamupahoinvointi

Aamupahoinvointion erittäin yleistä raskauden aikana, mutta joskus voit kokea näitä oireita koko päivän! Vaikka emme olekaan tarkalleen varmoja, mikä tuon levottomuuden aiheuttaa, sen uskotaan johtuvan niistä raskaushormoneista, joiden kanssa opit elämään.

Muista yrittää syödä vähän ja usein, ja voit olla varma, että vaikka olisit sairas, vauvasi voi hyvin.

Myös se yleensä helpottaa noin viikolla 12-14, joten ei ole liian kauan aikaa! Siitä huolimatta, jos kuulut siihen epäonniseen 1 %:iin naisista, jotka kärsivät voimakkaasta oksentelusta ja sairaudesta, joka tunnetaan myös nimellä hyperemesis gravidarum (tila, josta Kate Middleton kärsi molemmissa raskauksissaan), sitä ei kannata jättää huomiotta.

Jos et pysty syömään tai juomaan mitään, huulet ja suusi ovat kuivat ja virtsasi on tummaa, ota välittömästi yhteyttä yleislääkäriin.

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (3)2/6

2) Väsymys

Joo, se on ollut tällä listalla viime viikkoina, muttaväsymysSe on edelleen erittäin yleinen oire. Muista leikata kehoasi hieman löysäksi ja kuunnella sitä – sehän on vauvan kasvu!

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (4)3/6

3) Purkaus

Toinen raskaushormoni estrogeenin aiheuttama. Tämä valkoinen maitomainen erite (lääketieteellisesti kutsutaan leukorreaksi) suojaa tätä tärkeää kehosi osaa infektioilta ylläpitämällä tervettä bakteeritasapainoa, joten älä huolehdi siitä.

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (5)4/6

4) Turvotus, kaasut ja ummetus

Saatat alkaa tuntea muutoksia vatsassasi tässä vaiheessa, jolloin monet naiset kokevat turvotusta, kaasua ja pelättyä ummetusta. Jotta ruoka sulaisi nopeammin, varmista, että syöt runsaasti kuitua ja muista rentoutua syödessäsi.

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (6)5/6

5) himo

Olet luultavasti kuullut erilaisestaruoanhimotnaiset voivat kokea raskauden aikana, mutta jos huomaat kaipaamasi outoja aineita, kuten savea, tämä voi olla merkki raudan puutteesta, ja sinun tulee keskustella lääkärisi kanssa.

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (7)6/6

6) tiheä virtsaaminen

Jep, saatat silti joutua juoksemaan ulos huoneesta kesken keskustelun, koska sinun täytyy pissata. Se johtuu kohtusi laajentumisesta, mikä aiheuttaa ylimääräistä painetta virtsarakkoon. Tämä oire tulee ja menee koko raskauden ajan.

Vauvasi kehitys 8 raskausviikolla

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (8)

Pieni alkiosi on edistynyt paljon viimeisen viikon aikana ja kasvanut 1 mm päivässä. Vauvan käsivarsissa ja jaloissa on varmasti ollut kasvupyrähdys, ja nyt on enemmän määrittelyä, missä polvet, kyynärpäät, ranteet ja nilkka tulevat olla.

"Vauvasi käsivarret ovat jalkoja pitempiä, koska hänen päänsä ja ylävartalonsa kasvavat nopeammin kuin muut", Kate sanoo, "ja myös heidän korvien ulkoiset osat ovat muodostumassa."

"Istukkasi valmistautuu myös alkamaan huolehtia vauvastasi. Se muodostaa 'koorionvilkkuja' eli pieniä oksia, jotka auttavat sitä kiinnittymään kohdun seinämään, jotta verenkiertosi voi myös ruokkia vauvaasi tulevina kuukausina. jätteiden poistamisena."

Söpömmässä mielessä vauvallasi on nyt pieni ylähuuli, nenä ja myös pienet silmäluomet, joten he näyttävät tällä viikolla paljon vauvamaisemmilta. Myös heidän jalkansa ovat pidentyneet, ja myös heidän pienet sormensa ja varpaansa alkavat kasvaa. muodossa.

Mitä kehossani tapahtuu 8 raskausviikolla?

8 raskausviikolla veren tilavuus kasvaa lähes 50 prosenttia, kun sitä pumpataan ympäri kehoa, erityisesti kohtuun. Myös sykkeesi saattaa olla hieman kohonnut. Lisääntynyt veren tilavuus, sekoitettuna niihinraskaushormonitvoi aiheuttaa päänsärkyä, joten muista pysyä nesteytyksessä ja levätä aina kun voit.

Progesteroni-niminen hormoni auttaa tätä prosessia rentouttamalla sydämen ja verisuonten kudoksia, mikä auttaa pitämään verenpaineesi alhaalla.

On myös hyvin normaalia tuntea ummetusta, koska ruoansulatusjärjestelmäsi rentoutuu, mikä voi johtaapaalut. Jos kärsit, on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa kaikista terveysongelmistasi.

Lue lisää::a[]{href='https://www.motherandbaby.com/pregnancy-and-birth/pregnancy/pregnancy-health-conditions-explained/pregnancy-side-effects' }17 selitettyä raskauden sivuvaikutusta ja kuinka kauan kestää, että ne "palaavat normaaliksi"

Myös kohtusi on kasvanut tähän mennessä, ja kyhmysi saattaa näkyä hieman, kun vatsasi on turvonnut. Jos vaatteesi tuntuvat hieman tiukkailta vatsan ympärillä, se johtuu siitä, että kohtusi, joka on yleensä suunnilleen nyrkkisi kokoinen, on venynyt greipin kokoiseksi.

Sinun pitäisi viettää aikaa hedelmäkäytävässä. Jo tiedämme, että hedelmät ovat hyvä asia, mutta se on paras ystäväsi nyt, kun kasvatat vauvaa. Kaikkien kanssavitamiineja ja ravintoaineitavauvasi tarvitsee, se auttaa myös pitämään sinut säännöllisenä.

Mitä tehdä tällä viikolla...

8 viikkoa raskaana: oireet, vatsa ja neuvoja (9)

• Sijoita tukeviin rintaliiveihin:tissit tuntuvat tästä lähtien paljon raskaammilta, joten sijoita ahyvin istuvat rintaliivitjoka tukee sinua kunnolla.

Juo runsaasti vettä:nesteytyksen pysyminen on tärkeää, varsinkin jos et halua syödä. Kokeile lisätä veteen hieman sitruuna- tai minttuaromia tai kokeile kivennäisvettä.

Tee matka supermarkettiin:ota selvää aiheesta[syödä pois raskauskivut]{href='https://www.motherandbaby.com/pregnancy-and-birth/pregnancy/healthy-eating-in-pregnancy/eat-away-your-pregnancy-aches-and -kipuja }ja varaa kaikki terveelliset ruoat, joita tarvitset raskauteen, sekä mahdolliset synnytystä edeltävät vitamiinit, jotta saat terveen alun raskausmatkallesi.

Aloita kyykkyjen tekeminen:toinen esimerkki jostakin, jonka tiedämme, että meidän pitäisi tehdä joka tapauksessa, mutta kyykky ei vain auta kiinteyttämään reisiäsi, vaan ne auttavat myös synnytyksen aikana! Mitä odotat?

8 viikon ultra: jos sinulla on verenvuotoa tai jos sinulla on aiemmin ollutkeskenmenotaikohdunulkoinen raskaus, sinulle voidaan tarjota varhaisraskauden skannaus 8 viikkoa ennen tavallista ensimmäistä tarkistusta 12 viikolla. Vaihtoehtoisesti, jos sinusta tuntuu, että jokin ei ole aivan oikein ja se aiheuttaa ahdistusta, voit pyytää sellaisen. Sinä pystytLue lisää 8 viikon skannauksista täältä.Saatat jopa olla onnekaskuule vauvasi sydämenlyönti!

Ilmoitussuunnitelmat:sinä ja kumppanisi saatat haluta alkaa suunnitella, kuinka ilmoitat suurista uutisista ystävillesi ja perheellesi. Olemme koonneet yhteen 33 söpöä ideaatässä.

Kirjahammaslääkäriaika:Raskauden aikana tapahtuvat hormonimuutokset voivat vaikuttaa ikeniisi ja hampaisiisi, joten nyt on hyvä aika käydä hammaslääkärissä varmistaaksesi, että pidät hampaasi ja ikenet huippukunnossa.

• Lue eteenpäinäitiysja isyyspalkka:on hyvä olla täysin tietoinen siitä, mihin olet oikeutettu, sekä muista eduista. AMat B1 muotoon se, mitä sinun tulee hakea lomaasi.

Palaa 7 viikon raskaaksi

Siirry eteenpäin 9 raskausviikkoon

Tiedoksi, että vaikka saatamme saada provisiota tai muuta korvausta tämän verkkosivuston linkeistä, emme koskaan anna tämän vaikuttaa tuotevalintoihin -Lue, miksi sinun pitäisi luottaa meihin

FAQs

Milloin vatsa alkaa näkyä ensimmäisessä raskaudessa? ›

Raskausmaha alkaa tyypillisesti näkyä havaittavana pyöristymisenä rv 16–18, mutta se riippuu aiemmista raskauksista.

Mistä johtuu alkuraskauden vatsakivut? ›

Alkuraskauden kivut johtuvat kohdun kasvusta ja lantion alueen verekkyyden lisääntymisestä. Kivut ovat usein kuukautiskivun tyyppistä kipua. Tyypillistä on, että kipu tuntuu vain välillä. Kipu voi olla voimakastakin, mutta vaaratonta ja raskauteen kuuluvaa.

Mistä tietää että alkuraskaudessa kaikki hyvin? ›

– Varmin ja yksinkertaisin helpotus huolestumiseen on ultraäänitutkimus. Ultrassa selviää nopeasti, onko kaikki kunnossa.

Missä kohtaa vatsaa raskaus tuntuu? ›

Raskauden aikana kohdun kasvu saattaa jo sinällään aiheuttaa erilaisia kipuja vatsan alueelle. Myös hormonien aiheuttama kudosten löystyminen voi joillekin aiheuttaa hankalia kipuja alavatsalle ja häpyliitoksen alueelle. Suolen toiminta saattaa hidastua ja ummetus saattaa aiheuttaa kovaakin kipua.

Milloin Raskausmaha lähtee? ›

Synnytyksen jälkeen vatsan alueen löysä iho palautuu yksilöllisessä tahdissa. Jo kohdun täydellinen supistuminen normaaliin kokoonsa vie kuukauden päivät. Harvoilla naisilla vatsa alkaa muistuttaa raskautta edeltävää muotoa ja napakkuutta vielä muutaman kuukauden kuluttua.

Onko vatsakipu normaalia raskaudessa? ›

Erilaiset vatsavaivat ja kivut ovat raskauden aikana tavallisia, mutta yleensä niistä ei ole mitään haittaa tai vaaraa äidille tai raskaudelle.

Milloin Vatsakivusta pitää huolestua? ›

Lääkäriin tulee mennä, jos vatsaoire vain pahenee

Oli kyseessä sitten ripuli, ummetus, ilmavaivat, kipu tai turvotus, tulee lääkäriin hakeutua, jos vaiva vain pahenee pahenemistaan. Etenkin vatsakipujen kohdalla tämä on hyvä huomioida, sillä ne voivat liittyä niin moniin eri suolistosairauksiin.

Kauanko alkuraskauden vatsakipu kestää? ›

Alkuraskauden vatsakivut

Kivut loppuvat yleensä viimeistään ensimmäisen raskauskolmanneksen päättyessä. Joissakin tapauksissa voi olla kyseessä myös alkuraskauden keskenmeno, mutta silloin kipuihin liittyy yleensä myös vuotoa. Keskenmenossa kipu voi myös säteillä alavatsan, selän tai lantion alueelle.

Onko ummetuksesta haittaa sikiölle? ›

Raskausajan ummetus on odottajan harmillisen tavallinen seuralainen. Ummetuksen hoidossa on kolme kulmakiveä, joilla vaivan saa kuriin: ravitsemus, veden juominen ja liikunta. Ummetus ja raskaus ovat ikävä, mutta yleinen yhdistelmä.

Saako alkuraskaudessa olla vatsallaan? ›

Raskauden aikaisessa liikunnassa tulee välttää lajeja, jotka sisältävät iskuja, putoamisvaaran tai nopeita suunnanvaihdoksia. Lisäksi tulee välttää harjoittelua vatsallaan maaten sekä 16. raskausviikon jälkeen harjoitteita, jotka tapahtuvat selinmakuulla.

Milloin keskenmenon riski on suurin? ›

Keskenmenoja on noin 15 prosentissa todetuista raskauksista. Suurin osa, noin 75 prosenttia, tapahtuu alkuraskaudessa ennen 13. raskausviikkoa.

Mistä tietää että on Tuulimuna? ›

Tuulimunaraskaus voidaan todeta seitsemännestä raskausviikosta eteenpäin ultraäänellä. Jos ultraäänitutkimuksella ei löydy sikiötä tai sydänääniä, tutkimus tulee tehdä uudestaan viikon päästä. On mahdollista, että sikiö ei vielä näy, koska raskaus on niin alussa.

Milloin alkaa raskauden ensioireet? ›

Raskauden 12 ensimmäistä viikkoa kutsutaan alkuraskaudeksi. Jokainen raskaus on erilainen: jotkut eivät oirehdi juurikaan, osa taas oirehtii vielä alkuraskauden jälkeenkin. Ensimmäiset raskausoireet ilmenevät tyypillisesti viikosta kuusi (6) alkaen, mutta yksilöllinen vaihtelu on suurta.

Milloin kohdun kasvukivut alkaa? ›

Kohdun kasvukivut voivat jatkua pitkin raskautta

Useimmiten kohdun kasvukivut ovat voimakkaimmillaan alkuraskaudesta, kun kohtu venyy voimakkaasti ja lantion alueen verekkyys lisääntyy. Erilaiset tuntemukset alavatsalla voivat myös jatkua läpi raskauden.

Millä viikolla alkaa Liitoskivut? ›

Liitoskivut alkavat usein raskauden toisella kolmanneksella, mutta niitä voi joskus ilmetä jo ensimmäisen kolmanneksen aikana. Liitoskivut voimistuvat raskauden edetessä ja pahimmillaan kivut ovat loppuraskauden aikana. Kuten jokainen odotus, myös liitoskivut ovat hyvin erilaisia ja yksilöllisiä.

Milloin käydään ensimmäisessä ultrassa? ›

Ensimmäinen ultraäänitutkimus tarjotaan äitiysneuvolassa kaikille raskaana oleville viimeistään ensimmäisen kunnallisen sikiöseulonnan yhteydessä, raskausviikolla 11-13. Ultraääntä, joka tehdään ennen seulontatutkimuksia, kutsutaan varhaisraskauden ultraääneksi.

Milloin ensimmäiset oireet raskaudesta? ›

Raskausoireet. Nainen saattaa tunnistaa raskauden merkit jo siinä vaiheessa, kun kuukautiset ovat kaksi viikkoa myöhässä. Tällaisia merkkejä ovat kuukautisten poisjäännin lisäksi muun muassa väsymys, rintojen pingotus ja aristus, aamupahoinvointi ja hajujen muuttuminen epämiellyttäviksi.

Missä vaiheessa raskaudesta kerrotaan? ›

Usein odotuksesta kerrotaan lähimmille ystäville ja sukulaisille jo raskauden alkuvaiheessa. Muille kerrotaan puolestaan useimmiten silloin, kun keskenmenon riski on pienentynyt, eli yleensä ensimmäisen ultran jälkeen. Työnantajalle raskaudesta ei tarvitse kertoa ennen kuin perhevapaalle jäämiseen on kaksi kuukautta.

Voiko raskaus näkyä viikolla 3? ›

Herkkyys virtsatestissä vaihtelee, mutta raskauden voi niillä havaita keskimäärin 2 viikkoa ovulaation jälkeen eli noin siitä päivästä kun kuukautiset ovat jääneet pois.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 14/09/2023

Views: 6301

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.